Logo
< Sosyal medya-parti yayınları ilişkisi üzerine

Parti faaliyetlerinden...


İstanbul’un iki yakasında farklı semt ve bölgelerde sınıf çalışması yürüten sınıf devrimcileri olarak partimizin özgür sesini işçi ve emekçilere taşımaya devam ediyoruz.

Sermaye ve uşağı AKP hükümeti saldırı politikalarıyla işçi ve emekçilerin hayatını cehenneme çevirmeye devam ediyor. İçeride işçi ve emekçiler ile Kürt halkına yönelik savaş ilan eden kan emiciler, dışarda ise kardeş halklara karşı aynı düşmanca politikalarla suç işlemekten geri durmuyorlar.

Asgari ücret aldatmacasıyla işçileri oyuna getirip artan sosyal hoşnutsuzluğu kontrol altına almaya çalışırken, artık sürdürülemez hala gelen “çözüm süreci” aldatmacasını da bir yana bırakarak gerçek yüzlerini ortaya serdiler ve Kürt halkına yönelik katliamlara giriştiler.

İşçi ve emekçilerde biriken öfke ve tepkilerin daha fazla açığa çıktığı bir süreçte partimizin sınıf içerisinde yürüttüğü çalışmalar ilk karşılıklarını üretmeye başladı. İki yıl önce Greif direnişi ile devrimci sınıf mücadelesinin ilk işaret fişeğini çakan komünistler, metal fırtınası sürecinde ise oldukça önemli bir rol oynadılar.

Ülkenin bir yarısında kardeş Kürt halkına yönelik tanklarla, toplarla, özel eğitimli katiller ordusuyla kirli bir  savaşın yürütüldüğü, sokaklarında ve sınırlarında gerici dinci çetelerin cirit attığı ve kitlesel katliamların yapıldığı, yanısıra devlet terörünün tırmandığı bir dönemden geçiyoruz. Böylesi bir süreçte 17. mücadele yılına giren partimiz TKİP V. Kongre’sini başarıyla topladığını ilan etti.

İstanbul’dan komünistler olarak 17. yılımızı ve V. Kongre’mizin müjdesini işçi ve emekçilere taşımak için yoğun bir emek harcadık. “Sınıfın ve devrimin partisi TKİP 17. Yılında!” afişimiz ile birlikte “Yaşasın sosyalist işçi-emekçi iktidarı!”  ve “Tek yol devrim!, Kurtuluş sosyalizmde!  TKİP” imzalı afişlerimizi yaygın bir biçimde kullandık.

Hemen sonrasında V. Kongre’mizi müjdeleyen “Şan olsun TKİP  5. Kongresi’ne!” şiarlı afişimizi, İstanbul’un bir ucundan diğerine, semtlerde, sanayi sitelerinde, ana yollarda ve ara mahallelerde yaygın bir biçimde kullandık.

Avrupa yakasında Esenyurt bölgesi ve çevresinde başlayarak, Kuruçeşme, Kıraç mahalleleri, Tabela, Depo, Parseller hattı, Doğan Araslı Caddesi, Tokat ve Yeşilkent mahalleri... Küçükçekmece ve çevresinde, Şahintepesi, İkitelli mahalleleri, Yeni Bosna ve Zafer Mahallesi... Topkapı, GOP, Gazi Mahallesi hattında afiş faaliyeti gerçekleştirdik.

Anadolu yakasında ise Kartal, Karlık Tepe, Topselvi mahalleri; Ümraniye, Sarıgazi, Samandıra hattında İnönü, Atatürk ve Akpınar mahalleleri civarında yüzlerce afiş kullandık.

Yürüttüğümüz faaliyet dostun da düşmanın da dikkatini çekti. Partimizin adı ve ambleminin yer aldığı afişlerimizle işçi ve emekçilere seslenmemizi hazmedemeyen düzen güçleri yer yer afişlerimizi sökerek ya da boyayarak faaliyetimizi engellemeye çalıştılar. Afiş faaliyeti yürüttüğümüz alanlarda devriye ve kontrolleri sıklaştırdıklarını gözlemledik.

Faaliyetimiz esnasında bizi izleyen ve ilgi gösteren işçi ve emekçilerle sohbetler gerçekleştirdik.

Afiş faaliyetimizin dışında, Esenyurt bölgesinde parti faaliyeti esnasında sermayenin bekçi köpekleri tarafından katledilen Alaattin Karadağ yoldaşı, katledildiği sokakta yaptığımız yazılamalarla ve anma esnasında dalgalandırdığımız orak-çekiçli parti bayrağımızla selamladık.

Önümüzdeki süreçte yürüteceğimiz faaliyetimizi farklı araç, yol ve yöntemlerle çeşitlendirerek işçi ve emekçilere partimizin sesini daha güçlü bir biçimde taşımayı hedefliyoruz.

Yaşasın devrim ve sosyalizm!

Şan olsun V. Kongre’si ile 17. yılında  partimiz TKİP’ye!

İstanbul'dan Komünistler


Üste