Logo
< 7 Haziran seçimleri ve sonrası

TKİP, katliamı lanetlemeye ve devrimci dayanışmayı büyütmeye çağırıyor...


Emperyalizme, sömürgeciliğe ve her türden gericiliğe karşı,
İşçilerin birliği halkların kardeşliği!

 

Çağdışı gerici çeteler kana ve katliama doymuyor. Gelinen yerde iyiden iyiye kontrolden çıkmış İŞİD adlı ölüm makinesi, yakın günlerde Kobanê merkezinde dehşet verici bir katliam gerçekleştirmişti. Bu insanlık düşmanı çete bugün buna yeni bir halka ekledi.

Bu cinayet çetesi bu kez de Kobanê’nin yeniden inşa çalışmalarına katılmak için İstanbul’dan Urfa’nın Suruç ilçesine giden Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 300 gencin basın açıklamasını kana buladı. Basın açıklamasının yapıldığı alanda gerçekleşen patlama sonucu 30 genç yaşamını yitirdi, yüzlercesi ağır biçimde yaralandı. Ölü ve yaralı sayısı sürekli artıyor.

Katliamın tetikçisinin İŞİD çetesi olduğu tartışmasızdır. Ne var ki, bu katliam da ne denli inkar ederlerse etsinler, öncekiler gibi İŞİD canileri ile dümeninde AKP’nin bulunduğu Türk sermaye devletinin ortak yapımı bir katliamdır. İŞİD günümüzde etnik ve dinsel temelde bölge halklarını birbirine boğazlattıran, tüm bir Ortadoğu’yu emperyalist ve gerici savaşların ana sahnesi haline getirip, boydan boya bir kan gölüne çeviren ABD ve onun öncülüğündeki emperyalist koalisyonun eseridir. Dolayısıyla, İŞİD’i bölge halklarının başına bela eden bu güçler de bu katliamın dolaysız biçimde sorumlusudurlar.

 

İşçiler, emekçiler,

Bu kanlı saldırı hiç kuşkusuz öncelikle destansı bir direnişle Kobanê’de IŞİD’e ağır bir yenilgi yaşatan Kürt halkına ve kazanımlarına dönük bir saldırıdır. Bu direniş sırasında onunla kader birliği çizgisinde en ileri düzeyde bir dayanışma örneği sergileyen, en başta Türkiye’nin emekçi halkları, ilerici ve devrimci güçleri olmak üzere, bölge ve dünya halklarının enternasyonal dayanışmasına dönük bir saldırıdır. Öte yandan, bu saldırı, salt bir intikam saldırısı olmayıp, ezilen halkların devrim ve kurtuluş mücadeleleri ve özlemlerine dönük bir niteliğe sahip bir saldırıdır. Ama boşuna!

Emperyalizm, yerli işbirlikçileri ve gericilik, Kobanê’de olduğu gibi, eninde sonunda, devrimci kader birliği çizgisinde kenetlenmiş Kürt ve kardeş halkların birleşik devrimci direnişi karşısında yenilmeye mahkumdur.  

 

Kardeşler,

Emperyalizmin, başta Türk sermaye devleti olmak üzere bölgedeki işbirlikçilerinin ve İŞİD çetelerinin halklara ve tüm bir insanlığa daha fazla ölüm ve acıdan, daha fazla yıkımdan, katmerli bir kölelik ve karanlıktan başka sunacağı bir şey yoktur.  

Gün, hunharca katliamda yitirdiğimiz SGDF üyesi gençlerin hesabını sormak için devrimci dayanışmayı büyütme günüdür. Gün, Kürt halkıyla ve onurlu direnişi ile en ileri düzeyde dayanışma, kazanımlarını sahiplenme ve tüm kardeş halkların birleşik devrimci mücadelesini yükseltme günüdür.

TKİP olarak, tüm uluslardan kardeş halkları, ilerici ve devrimci güçleri İŞİD çetelerinin Urfa/Suruç’ta gerçekleştirdiği katliamı lanetlemeye, bu kanlı ve alçakça saldırıyı her yerde protesto etmeye, “İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği!” şiarı ile emperyalizme ve gericiliğe karşı mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.

Kahrolsun emperyalizm, sömürgecilik ve her türden gericilik!

Bijî Berxwedana Kobanê!

Yaşasın halkların kardeşliği ve devrimci dayanışması!

Türkiye Komünist İşçi Partisi

20 Temmuz 2015


Üste

Bildiriler

<< İlk < Önceki 1-20 21-40 41-56 Sonraki > Son >>