Logo
< Fabrika çalışmalarımızın mevcut durumu üzerine

1 Mayıs parti faaliyetlerinden...


1 Mayıs parti faaliyetlerinden...

Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın sosyalizm!

İşçi ve emekçilerin baskı ve sömürüye karşı mücadele alanlarına çıktığı, taleplerini haykırdığı, gelecek özlemini dile getirdiği gündür 1 Mayıs. Ağır ve kölece çalışma koşullarına karşı onyıllar önce Amerika’da işçilerin başlattığı ve kanlarıyla kızıllaştırarak bugünün kuşaklarına armağan ettikleri kavga günüdür. İki dünyanın, sermaye ile işçi sınıfının karşı karşıya geldiği birlik, mücadele ve dayanışma günüdür.  

Esenyurt’tan komünistler olarak 1 Mayıs’a bu bilinç ve sorumlulukla hazırlanmaya çalıştık. İllegal devrimci araçlarımızla işçi ve emekçileri 1 Mayıs alanlarında mücadeleyi yükseltmeye, geleceğe sahip çıkmaya çağırdık. Dişe diş bir mücadele ile söke söke aldığımız Taksim alanında sermayenin karşısına dikilme ve hesap sorma çağrısı yaptık.

Bu süreçte “1 Mayıs’a, Taksim’e!”, “Yaşasın 1 Mayıs/Bıji 1 Gulan! Yaşasın sosyalizm!”, “Baskı, sömürü ve köleliğe karşı Mayıs’ta alanlara!”, “Yaşasın 1 Mayıs! Sosyalizm kazanacak!” şiarlı TKİP imzalı dört çeşit büyük boy afişlerimizi bölgemizde birçok alana yaptık. Ana caddelerden geçiş güzergahlarına, fabrikalar bölgesinden emekçi semtlerine kadar birçok yerde partimizin adı, amblemi ve şiarları dalgalandı.

Hemen ardından, “TKİP işçileri ve emekçileri 1 Mayıs’ta devrim mücadelesini büyütmeye çağırıyor! 1 Mayıs’ta mücadele alanlarına!” başlıklı parti bildirilerimizi emekçilere taşıdık.  

Emekçilerin ilgiyle karşıladığı afiş faaliyetimiz sırasında olumlu tepkiler aldık. Bunların en anlamlısı, bir işçinin “sizi 15 yıldır takip ediyorum, buraları hiç boş bırakmadınız, helal olsun” demesi oldu. Düşmanın tahammülsüzlükle karşıladığı afişlerimiz birçok yerde kazınmaya ve boyanmaya çalışıldı. Sökülen yerlere afişlerimizi yeniden asarak bu saldırıya yanıt verdik.

Faaliyetimiz güçlenerek devam edecek!  

Esenyurt’tan komünistler

 

Devrimci şiarlarımızı 1 Mayıs alanına taşıdık!

İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs yaklaşırken partimizin özgür sesisyle yürüttüğümüz illegal faaliyetimizi daha da yoğunlaştırdık. Nisan ayının ilk günlerinde başlayan faaliyetimiz 1 Mayıs günü Taksim Meydanı'na kadar yaygın ve coşkulu bir tempoyla devam etti.

Bu süre zarfında,“Yaşasın 1 Mayıs! Sosyalizm kazanacak!” şiarlı, renkleri ve görselliğiyle dikkat çeken afişimizin yanısıra “Baskı, sömürü ve köleliğe karşı 1 Mayıs'ta alanlara!”, “Yaşasın 1 Mayıs! Biji 1 Gulan!”, “Yaşasın 1 Mayıs! Sosyalizm kazanacak!”, “1 Mayıs'a, Taksim'e!” şiarlı büyük boy afişledimizi yaygın bir şekilde kullandık.

Faaliyetimizi şu bölgelere taşıdık: Başakşehir ilçesinde Şahintepe, Altınşehir, Bayramtepe, İkitelli köyiçi, İkitelli Organize Sanayı bölgesi, İkitelli Atatürk Mahallesi; Küçükçekmece ilçesinde Halkalı, Sefaköy, İnönü Mahallesi, Bağcılar ilçesinde Güneşli fabrikalar bölgesi, Evren, Kirazlı, Göztepe, Fatih, Birlik mahalleleri, Mahmut Bey yolu hattı; Bahçelievler ilçesinde Şirinevler, Yenibosna, Kuleli, Zafer Mahallesi, Doğu Sanayi Sitesi.

Ayrıca E-5 hattı üzerinde Metrobüs yolu boyunca Küçük Çekmece köprüsünden başlayarak Cennet Mahallesi, Beşyol, Kartaltepe, Çobançeşme, Kuleli, Şirinevler, Topkapı, Halıcıoğlu, Okmeydanı, Çağlayan noktalarından Zincirlikuyu durağına kadar yol kenarlarını afişlerimizle süsledik.

Ayrıca Şahintepesi ve Zafer Mahallesi'nide partimizin 1 Mayıs gündemli bildirilerinin dağıtımını gerçekleştirdik.

1 Mayıs günü ise çeşitli şaiaları içeren parti kuşlarımızı alanda kullandık.

Küçükçekmece’den komünistler

 

Yaşasın Kızıl 1 Mayıs!

İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ı yoğun bir hazırlıkla karşıladık. Kadıköy’den Sultanbeyli’ye uzanan hattı yaygın bir biçimde partimizin afişleri ile donattık. “Baskı, sömürü ve köleliğe karşı 1 Mayıs’a!”, “1 Mayıs'a, Taksim’e!”, “Yaşasın 1 Mayıs, Biji 1 Gulan!”, “Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın sosyalizm!” şiarlı parti afişlerimizi başta E-5, Alemdağ Caddesi, Bostancı yolu, OSB ve servis güzergahlarına kullandık. Ümraniye Birlik Mahallesi, Aşağı Dudulu, Ataşehir Yeni Çamlıca Mahallesi, Sultanbeyli Karatepe, Başaran Mahallesi, Sancaktepe, Sarıgazi gibi emekçi semtlerinde de afişlerimizi yaygın bir şekilde kullandık. Partimizin işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta alanlara, mücadeleye çağıran yüzlerce bildirisini ise Sultanbeyli ve Sarıgazi emekçi semtlerinde dağıttık.

Ümraniye’den komünistler

 

Ankara'da 1 Mayıs çalışmalarından...

Komünistler olarak Ankara'daki işçi ve emekçilere parti çalışmalarını taşımaya devam ediyoruz. Geride kalan bahar süreci içerisinde 8 Mart ve Newroz gündemleri üzerinden yaptığımız pratik faaliyetin ardından hızla partimizin 1 Mayıs çağrılarını işçi sınıfı ve emekçilere taşıdık. İşçi sınıfının burjuvaziye karşı kavga günü 1 Mayıs’ın ön günlerinde bu gündemli illegal afiş çalışmamızı tamamlamış bulunuyoruz.

Bu süreç içerisinde organize sanayi bölgesinden emekçi semtlerine ve çeşitli işçi güzergahlarına kadar pek çok yere parti afişlemesi yaptık. “Baskı, sömürü ve köleliğe karşı, 1 Mayıs’ta alanlara!” şiarlı afişlerimizi yoğun olarak Mamak, Batıkent  ve Sincan'daki işçi güzergahlarında kullandık.

Sürekli ve yoğun olarak yapılan illegal afiş çalışmamız işçi ve emekçilerin ilgisinin yanında kolluk güçlerinin de bir hayli dikkatini çekmiş olacak ki, birkaç yerde afişlerimize saldırıldı.

Sermayenin başkentinde komünistler illegal devrimci faaliyeti var etmeye ve  büyütmeye devam edecekler.

Ankara’dan komünistler

 


Üste

Bildiriler

<< İlk < Önceki 1-20 21-40 41-57 Sonraki > Son >>