Logo

MLPD’den TKİP etkinliğine mesaj…


Tek sınıf, tek düşman, tek mücadele!”

Sevgili yoldaşlar,

MLPD, Gençlik Kolu Rebell ve Çocuk Örgütü ROTFÜCHSE adına davetinizden dolayı teşekkür ediyor ve MLPD’nin devrimci selamlarını iletiyoruz.

Partiniz, Bursa otomotiv işçileri mücadelesinde de görüldüğü gibi, Türkiye’de işçi sınıfı ve halk hareketinin önde gelen temel öncülerinden birisidir. Devrimci ve işçi hareketinin uluslararası birliği için ortak mücadele, Almanya’daki sınıf mücadelesinde partilerimiz arasındaki ilişkiye yeni imkanlar yaratmıştır.

Avrupa ve özellikle de Almanya’da burjuva siyasetin mülteciler konusunda büyük bir kriz yaşadığına tanık olmaktayız. Proleter enternasyonalistler olarak, mültecilerle dayanışmada bulunuyor ve halkların ortak mücadelesini destekliyoruz.

Almanya’daki sınıf mücadelesi için Lenin’in şiarını uygulamaktayız: Tek sınıf-tek düşman ve tek bir mücadele!

Diğer İCOR üyesi partilerle beraber Kobanê’yi tekrar inşa etmek için Sağlık Merkezi’ni kurmayla kalıcı bir katkıda bulunduğumuzdan dolayı onur duymaktayız. 10 ülkeden 170 tugayla ve yerel öz-yönetim organlarıyla beraber Sağlık Merkezi’ni kurduk. İş bu inşada sizin yoldaşlar da değişik şekilde katkıda bulundu.

Proleter enternasyonalizmin örnek projesi olarak Truckenthal/Thüringen’de Kürt mültecileri için ‘Dayanışma Evi’ kurulmak üzere. Bu Ev’in özelliği, mültecilerin geri dönüp özgürlük mücadelesine katılmayı hedeflemesidir. Sizlerle bu konuda beraber çalışabilirsek memnun olacaız.

2016 senesinde beraber çalışmalarımızın daha da yoğunlaşmasını diliyoruz: Uluslararası sanayi proletaryasının birleşmesinde, 2016 senesinde Nepal’de geçekleşecek 2. Uluslararası Kadınlar Konferası’nda veya gençlik hareketiyle Thüringen’de yapılacak asi Müzik Festivali’nde veya gelişen iklim yıkımına karşı uluslararası direniş cephesinin inşasında…

Gecenize başarılı seyirler dileriz.

Dünya Proleterleri Birleşin!

Dünya Proleterleri ve Ezilenleri Birleşin!

Enternasyonal Sosyalist Devrim için ileri!

MLPD


Üste