Logo

Düşenlerimiz umut oluyor, kalbimizde ve bilincimizde!


Alaattin yoldaş ölümsüzdür!

Büyük Sosyalist Ekim Devrimi’nin 92. ve Partimizin 11. yıldönümünü selamlayan, devrim ve sosyalizm şiarlarımızı, işçi sınıfı ve emekçilere taşıdığımız faaliyetimizi, tüm coşku ve inancımızla başlattık. Bir yandan işçi ve emekçilerin krizin yükü altında ezilmeye çalışıldığı, diğer tarafta Kürt Halkının açılım aldatmacasıyla teslim alınmaya çalışıldığı bir evrede kararlı ve inançlı bir şekilde yaygın bir illegal faaliyet yürütüyoruz. Bu süreçte açıklanan 3. Kongremizin coşkusu ve gücüyle bölgemizde fabrika duvarlarını, sanayi havzalarını, emekçi semtlerini ve ana caddeleri partimizin şiarlarıyla donatıyoruz.

 Afişlerimizle, yazılamalarımızla Ekim Devrimi ve Partimizin yıldönümüyle, 3. Kongremizi selamlıyor, işçi sınıfını partimizin saflarına çağırıyoruz. Kararlı ve emin adımlarla devrim ve sosyalizm yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. “Şan olsun TKİP III. Kongresi’ne!”, “Parti, sınıf, devrim! /TKİP III. Kongresi”, “Ekim Devrimi 92, TKİP 11. Yılında, Sosyalizm kazanacak!”, “Barış sosyalizmle gelecek, Kürt Halkına Özgürlük!”, “Güne yükleniyor, geleceğe yürüyoruz!” şiarlı ve TKİP imzalı afişlerimizle Gülsuyu, Karlıktepe, Topselvi, Uğur Mumcu, Kurfalı, Aydos, Sülüntepe, Kurtköy Sanayi, Ramazanoğlu ve E-5 hattını donattık.

Faaliyetlerimiz sırasında faşist sermaye devletinin Esenyurt’ta Alaattin Karadağ yoldaşı katlettiği haberini aldık. Sermaye devleti bir kez daha kanlı yüzünü göstermiş, devrim ve sosyalizm mücadelemizde kararlı ve her geçen gün güçlenen adımlarımızı katletmekle engelleyebileceğini sanmıştı. Tıpkı Ulucanlar’da yaptığı gibi…

O zaman da yanıldılar şimdi de yanılacaklar. Alaattin yoldaşın katledilme haberiyle birlikte nasıl ki duvarları kızıla boyadık ve yoldaşın ölümsüzlüğünü haykırdıysak, tarih şehit yoldaşlarımızın uğruna canlarını verdikleri mücadelenin zafere ulaştığına da tanıklık edecektir.

 Büyük bir kin ve öfkeyle gerçekleştirdiğimiz “Alaattin yoldaş ölümsüzdür!”, “Katil devlet hesap verecek!”, “Alaattin yoldaş yaşıyor, parti savaşıyor!” şiarlı yazılamalarımızla Karlıktepe, Kurfalı ve E-5 hattında yoldaşımızı selamladık, katil devleti lanetledik. Alaattin yoldaşı devrimimizin başkentinden kızıl sloganlarımızla uğurladık.

Şimdi önümüzde daha büyük görevler var. Uğruna tereddütsüz ölünecek davamız, uğruna tereddütsüz ölen yiğit yoldaşlarımızla zafere yürüyor. Her düşen yoldaşımız daha da kızıllaştırıyor bayrağımızı. Bayrak bizlerin elinde!

Faşist sermaye devleti ve köpekleri iyi bilsinler ki, her ölümle biraz daha yaklaşıyoruz devrime! Düşenlerimiz umut oluyor, kalbimizde ve bilincimizde!

Anadolu Yakası’ndan Komünistler    

 


Üste