Logo
< Temel gündemler üzerinden kesintisiz propaganda-ajitasyon çalışması

Dönemsel pratik faaliyetlerimizden...


Dönemsel pratik faaliyetlerimizden...

 

Çalışma yürüttüğümüz bölgemizde pratik ajitasyon-propaganda faaliyetimiz kesintisiz bir şekilde devam ediyor. 2005 yılı boyunca kesintisiz sürdürdüğümüz pratik faaliyetimizi, yılın son üç ayı içerisinde de sanayi bölgelerimize, merkezi güzergah ve noktalara, emekçi semtlerimize dört temel gündem üzerinden taşıdık. Bu gündemler sırasıyla Ulucanlar katliam ve direniş yıldönümü, kardeş Kürt halkına dönük çok yönlü saldırılar, göz bebeğimiz partimizin kuruluş yıldönümü ve 19 Aralık katliam ve direnişinin yıldönümüne dairdi.

İlk olarak 26 Eylül Ulucanlar katliamı yıl dönümü dolayısıyla Sefaköy-Beşyol’dan, Boğaz köprüsüne kadar E-5’te dört merkezi noktaya ve İkitelli’de iki noktaya “Yaşasın Ulucanlar Direnişimiz”, “Ulucanlar Şehitleri Ölümsüzdür” şiarlarını yazdık. Ardından Kürt halkına dönük kışkırtılan şovenist histeri ve saldırganlığa karşı “Kardeş Kürt halkına özgürlük! Eşitlik, kardeşlik, gönüllü birlik”, “Kahrolsun sömürgecilik! Eşitlik, kardeşlik, gönüllü birlik” şiarlı iki çeşit afişimizi Yenibosna, Sefaköy ile Halkalı yolu, İkitelli ile İÇDAŞ çevresinde yaptık.

Sonrasında ise Türkiye’deki işçi-emekçilerin tek gerçek kurtuluş umudu olan partimizin kuruluş yıldönümünde gene Sefaköy-Beşyol’dan, Boğaz köprüsüne kadar E-5’teki dört merkezi noktaya “Devrimin partisi 7 yaşında!”, “Ekim Devrimi 88, Yeni Ekimlerin partisi 7 yaşında!”, “Sosyalizmin partisi 7 yaşında!” şiarlarını yazdık. Doğu Sanayi çevresi ile Güneşli fabrikalar bölgesine kalın fırçayla yazdığımız “Yeni Ekimlerin partisi 7 yaşında!”, “Devrimin partisi 7 yaşında!”, “İşçiler partiye!” şiarlarımız görsellik yönünden de ilgi çekti. Sefaköy’de Borusan’ın arkasındaki top sahasına bir metre uzunluğunda rulo ile yazdığımız “Devrimin ve sosyalizmin partisi 7 yaşında!” şiarımız görsellik açısından da oldukça etkileyici bir görüntü oluşturdu. Sefaköy ve Söğütlüçeşme’den Bayramtepe-Şahintepe-İkitelli ve Otogar’a giden otobüslerin de geçerken gördüğü bu yazıya sermayenin bekçi köpekleri fazla tahammül gösteremediler. Ayrıca Şahintepesi’ne “Devrimin partisi 7 yaşında!”, “Yeni Ekimlerin partisi 7 yaşında!”, “İşçiler partiye!” şiarlarımızı yazarken, İkitelli’ye “Şan olsun yeni Ekimlerin partisine!”, “İşçiler partiye, parti iktidara!”, “İşçiler partiye!” şiarlarımızı, sermayenin borazanı Hürriyet binasının hizasında bir metre uzunluğunda “7 yılında şan olsun yeni Ekimlerin partisine!” şiarımızı yazdık. Kendi imkanlarımızla hazırladığımız iki çeşit “Devrimin ve sosyalizmin partisi 7 yaşında!”, “Yeni Ekimlerin partisi 7 yaşında!” kuşlamalarımızı Doğu Sanayi, Yenibosna, Sefaköy ile İnönü mahallelerine yaptık.

Tarihe katliamıyla kara-kanlı bir sayfa, görkemiyle destansı bir direniş olarak yazılan 19-22 Aralık katliam ve direnişin yıldönümünde ise yine İstanbul’un sokaklarında kuşlarımız kanat çırptı, yine duvarları kızıla boyadık. İlk önce kendi imkanlarımızla hazırladığımız “19-22 Aralık katliamının hesabını saracağız!”, “Devrimciler ölmez devrim davası yenilmez!”, “19 Aralık katliamını unutmadık, unutturmayacağız!”, “Yaşasın 19-22 Aralık şanlı direnişimiz!”, “Bedel ödedik, bedel ödeteceğiz!”, “Kanla yazılan tarih silinmez!”, “Katil devlet hesap verecek!”, “F Tipi cezaevleri kapatılsın! Devrimci tutsaklara özgürlük!” şiarlarından oluşan kuşlarımızı Doğu Sanayi çevresi, Yenibosna ve Sefaköy-İnönü mahallelerine yaptık. Gene aynı gündem üzerinden Şirinevler’den Merter’e kadar ki E-5 merkezi güzergahında altı noktaya “19 Aralık’tan Şemdinli’ye katliamların hesabını soracağız!”, “Kanla yazılan tarih silinmez!”, “Hücreleri parçala, tutsaklara sahip çık!”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür!”, “Yaşasın 19 Aralık direnişimiz!”, “19 Aralık katliamının hesabını soracağız!” şiarlarımızı yazdık.

Emekçiler cephesinden de ilgiyle karşılanan bu pratik faaliyetlerimiz esnasında karşılaştığımız gençler bizleri ilgiyle izlediler. Gece vardiyasından çıkan ve bizimle karşılaşan kimi işçiler de partimizle ilgili sorular sordu, faaliyetlerimizi sürekli gördüklerini belirttiler. Bu küçük örnekler bir kez daha gösteriyor ki, kesintisiz ve yaygın olarak yaptığımız pratik faaliyetlerimiz şu anki koşullarda her ne kadar ürünlerini toplayamasak ta, işçi-emekçilerde bir şekilde karşılığını buluyor, etkiliyor, bilinçlendiriyor ve kafasında soru işaretleri yaratıyor.

Dünya çapında yaşanan çarpışmalarıyla, kitlesel protestolarıyla, kapsamlı saldırıları ve yıkımlarıyla geride bıraktığımız yıl bize önümüzdeki yılların çok daha kapsamlı ve sarsıcı saldırıların yaşanacağını gösteriyor. Önümüzdeki yıllar dünya çapında kitlesel eylem ve direnişlerin yaşanacağı yıllar olacaktır. Emperyalizmin savaş arabasına binmeye hazırlanan sermaye devletine karşı emekçilerdeki tepki ve mücadele isteği her geçen gün daha da büyüyüp gelişiyor. Biz de bu tepkiyi örgütlemek, işçi-emekçileri partimizle buluşturmak için dolaysız olarak partimiz adına, onun imzasını kullanarak yürüttüğümüz faaliyetlerimizi günden güne güçlendirerek kesintisiz biçimde sürdüreceğiz.

Rumeli Yakası’ndan komünistler