Alaattin yoldaş sonsuzluğa uğurlandı...
Alaattin yoldaş ölümsüzdür!
19 Aralık günü polisle girdiği çatışma sonucunda yaralı ele geçen Alaatin Karadağ yoldaşın faşizmin eli kanlı katilleri tarafından katledilmesi, devrimci güçlerin anlamlı bir devrimci sahiplenmesi ile protesto eylemlerine konu oldu.
İlk olarak İstanbul’da katledildiği yerde, kızıl bayraklar ve öfke yüklü sloganlarla kitlesel bir yürüyüş ve eylem gerçekleştirildi. Ardından Adana, Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilen ortak eylemliliklerde katliamcı devletten hesap sorulacağı haykırıldı.
Alaattin yoldaşın sonsuzluğa uğurlanmasında da aynı güçlü devrimci dayanışma sergilendi, kitlesel anma törenleri düzenlendi.
İlk uğurlama töreni Gazi’de gerçekleştirildi. Gazi sokakları “Alaattin yoldaş ölümsüzdür! / TKİP” şiarlı yazılamalarla donatılmıştı. Gazi eski karakol önünde “Alaattin Karadağ yoldaş ölümsüzdür! / Devrimciler ölmez, devrim davası yenilmez! / BDSP“ pankartı arkasında bir araya gelen ilerici ve devrimci güçler kızıl bayraklar ile yoldaşımızın resimlerini taşıdılar. Gazi Cemevi’ne kadar süren yürüyüş boyunca “Katil devlet hesap verecek!”, “Alaattin yoldaş ölümsüzdür!”, “Devrimciler ölmez, devrim davası yenilmez!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür!” vb. sloganlar haykırıldı.
Cemevi bahçesinde gerçekleştirilen anma saygı duruşu ile başladı. Ardından TKİP Merkez Komitesi‘nin açıklaması okundu. Anma boyunca sloganlar haykırıldı, marşlar söylendi, konuşmalar yapıldı, mesajlar okundu. Şiir dinletisinin ardından Alaattin yoldaş sloganlarla Antakya’ya uğurlandı.
Antakya’da ilk olarak Karaali köyünde, Alaattin yoldaşın ailesinin oturduğu evde bir anma töreni gerçekleştirildi. Ardından, ailesinden, yoldaşlarından, devrimci ve ilerici güçlerden oluşan kitle köy girişinde kortej oluşturdu. Önde Alaattin Karadağ‘ın fotoğrafları, “Alaattin Karadağ yoldaş ölümsüzdür! Devrimciler ölmez devrim davası yenilmez! / BDSP“ pankartı arkasında, kızıl bayraklarla yürüyüşe geçildi. Sloganların hiç susmadığı yürüyüşte, Karaali köyü halkına katil devleti teşhir eden konuşma yapıldı.
Yaklaşık bir saat süren yürüyüşün ardından araçlara binilerek mezarlığa gidildi. Alaattin Karadağ yoldaşlarının omuzlarında, öfkeyle haykırılan sloganlarla mezarlığa kadar taşındı.
Karadağ’ın bir yoldaşının konuşması ile başlayan anmada devletin katliamcı kimliği teşhir edildi. Devrim şehitleri adına gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından, yoldaşın abisi Abdullah Karadağ tarafından bir konuşma yapıldı. Karadağ, emek ile sermaye arasında verilen bu savaşta kardeşinin şehit düştüğünü, Denizler’den, Mahirler’den, İbolar’dan, Habipler’den devralınan bayrağın bundan sonra da Alaattin’in yoldaşları tarafından taşınacağını dile getirdi.
Konuşmanların ardından Nazım Hikmet‘in “Telgraf” şiiri okundu. Devrimci marşların yanısıra Alaattin yoldaşın sevdiği Drama Köprüsü ve Arapça Meryem türküsü söylendi ve sık sık parti sloganları atıldı. Atılan öfkeli sloganların ardından uğurlama sona erdi.