Logo

Parti faaliyetlerinden...


Dinci faşist sermaye hükümetinin 15 Temmuz darbe girişimini fırsata çevirerek ilan ettiği OHAL düzene muhalif bütün kesimlerin üzerine karabasan gibi çökmüş durumda. Çıkartılan KHK’larla neredeyse bütün eylem ve etkinlikler yasadışı ilan edilerek engelleniyor. Kürt halkının tüm demokratik kazanımları gaspediliyor, işçi ve emekçilerin en küçük bir hak arama mücadelesi baskı ve şiddetle yüzyüze kalıyor, vb...

Gericiliğin tırmandırıldığı, baskı ve zulmün kol gezdiği bir dönemde, İstanbul’dan komünistler olarak kendi cephemizden bu gelişmelere cevap veriyoruz. İllegal faaliyetimiz yaz döneminden bu yana yaygınlaşarak devam ediyor.

Çürümüş düzene, çeteleşen devlete karşı tek yol devrim kurtuluş sosyalizm!”, “Yaşasın sosyalist işçi-emekçi iktidarı!”,Tek yol devrim kurtuluş sosyalizm!”, “Parti sınıf devrim!”, Özgürlük, devrim, sosyalizm!”, “Kahrolsun kapitalizm, yaşasın sosyalizm!”, “İşçi sınıfı savaşacak, sosyalizm kazanacak!”, “Kahrolsun sermaye diktatörlüğü! Barış sosyalizmle gelecek!”, “Sınıfa karşı sınıf, düzene karşı devrim, kapitalizme karşı sosyalizm!”, “Ya barbarlık içinde çöküş ya sosyalizm!” şiarlarının yer aldığı TKİP imzalı afişlerimizi, Eylül ayı boyunca İstanbul genelinde kullandık.

Partimizin 18., Ekim Devrimi’nin 99. Yılında!

Ekim ayı ile birlikte partimizin 18. mücadele yılı ve şanlı Ekim Devrimi’nin 99. yılı vesilesiyle hazırlanan “Ekim Devrimi 99, TKİP 18. Yılında! Sosyalizm kazanacak!” ve “Sınıfın ve devrimin partisi TKİP 18. Yılında!” şiarlarının yer aldığı afişlerimizi  İstanbul’da onlarca noktada kullandık.

Gençliği parti ve devrim saflarına çağırdık!

Gericiliğin boğucu kuşatması altında çıkış arayan ilerici devrimci gençliğe yönelik olarak, “Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm! TKİP ile gençlik partiye, devrime, sosyalizme! TKİP” şiarlı afişlerimizi faaliyet alanlarımızın yanı sıra kimi üniversitelerin çevresinde kullandık.

Alaattin yoldaş için!

19 Kasım 2009 tarihinde partimizin illegal faaliyetini yürüttüğü sırada sermayenin bekçi köpekleri tarafından katledilen yoldaşımızın orak çekiç figürü üzerinde resminin bulunduğu “Alaattin Karadağ kavgamızda yaşıyor! TKİP” imzalı afişi, Esenyurt bölgemizde yoldaşın katledildiği sokak ile Parseller, Depo, Tabela, Doğan Araslı Caddesi boyunca kullandık.

İstanbul’dan Komünistler


Üste